ManoDental_rebrand_72dpi___logo_allo

Nálunk játék a

fogászat!

Manó Dental Budapest

Mi
Mi

vagyunk a széles gyermekmosolyok őrzői

A Manó Dental gyermekfogászatot 2020-ban azzal a céllal alapítottuk meg, hogy egy olyan magas színvonalú szakmai közösséget hozzunk létre, ahol mindennap azon dolgozik mindenki – a recepciós kollégáktól a fogászati asszisztenseken át a gyermekfogorvosokig –, hogy a hozzánk ellátogató gyermekek (és természetesen szüleik) biztonságban érezhessék magukat attól a pillanattól kezdve, hogy először belépnek rendelőnkbe. 

Nézz körül
Nézz körül

rendelőnkben

A biztonságot sugárzó környezet megteremtéséhez elengedhetetlen a gyermekek számára is csalogató légkör, ezért egész rendelőnket olyan színesre és játékosra terveztük, hogy a gyerekek esetleges megilletődöttsége azonnal elillanjon, amint hozzánk belépnek, s szívesen jöjjenek legközelebb is, mert nálunk jól érezték magukat.

3
Kezeléseink

Fogkőeltávolítás, polírozás

Megalapozzuk az egészséges szájhigiénét, megelőzzük a fogszuvasodást és az ínyproblémákat.

Fogszuvasodás ellátása

Gyermekkori fogszuvasodás kezelése: gyors, fájdalommentes módszerekkel védjük meg a kicsik mosolyát.

Gyökérkezelés

Gyermekkori gyökérkezelés: fájdalommentes módszerrel mentjük meg a sérült fogakat. Biztonságos, gyors, hatékony kezelés.

Icon kezelés

Az ICON infiltrációs technika a zománc hibák illetve zománc-dentin határig terjedő szuvasodások ellátására lehet hatásos.

Foghúzás, fogeltávolítás

Tejfog eltávolítás: gyors, fájdalommentes beavatkozás a gyermek egészséges fogsorának érdekében.

Fogszabályozás

Legyen szó akár az első fogacskák megjelenéséről vagy akár maradófogak fogszabályzásáról, gyerkőcöd nálunk a legjobb kezekben van!

Previous
Next
Previous
Next
Previous
Next
Previous
Next
Mikor
IMG_5668

érdemes eljönni a Manó Dentalba?

Legyen szó akár az első fogacskák megjelenéséről vagy a maradófogak fogszabályzásáról, gyerkőcötök nálunk a legjobb kezekben van. Ha probléma adódott az apró fogakkal vagy csak szeretnéd megelőzni a problémát, jelentkezz be gyerekfogászatunkra. Ne feledd: a megelőzés a legfontosabb. Várunk Budapesten, a 13. kerületben!

vagy

Ebben

az életkorban érdemes elhozni kismanódat

Tejfogazati időszak

IMG_6640

Az első tejfogak megjelenésétől egészen a fogváltás kezdetéig, azaz kb. 5-6 éves korig.

0 éves kortól

Vegyes fogazati időszak

Megtanítjuk a gyerekeket a helyes szájhigiéniai szokásokra, miközben gondoskodunk fogaik egészségéről

kb. 6-12 éves korig

Maradó fogazati időszak

Figyelembe vesszük a serdülőkor speciális igényeit és kihívásait.

12 éves kortól
GY.I.K.

1 éves korig ajánljuk az első fogászati látogatást. Ekkor teljes szájvizsgálatot tartunk, ahol ellenőrizzük a fogak állapotát, és megbizonyosodunk arról, hogy minden normálisan fejlődik. Emellett megtanítjuk a szülőket arra, hogyan kell gondoskodniuk gyermekeik fogairól, valamint elsajátíthatják a megfelelő fogmosási technikát. Illetve megválaszolunk minden felmerülő kérdést, a gyerkőcök pedig ismerkedhetnek a fogászati rendelővel, megtapasztalhatják milyen beülni a fogorvosi székbe, és jó élményekkel távozhatnak.

Természetesen, sőt, hatalmas támaszt tudnak a szülők nyújtani a gyerkőcöknek a kezelés során. Picik esetében akár együtt is beülhettek a fogorvosi székbe, ezzel is bátorítva őket!

Igen, Dr. Tábori Nóra fogszabályozó szakorvos doktornő szeretettel várja kis pácienseit fogszabályzó kezelésén. Arra kérünk azonban Titeket, hogy az első konzultáció előtt csináltassatok panoráma röntgent, illetve teleröntgent is. Arról, hogy hol érdemes ezeket elkészíteni, kollégáink telefonon segítséget nyújtanak, hívjátok őket bizalommal!

Nem, az esetek nagy részében nincs szükség injekcióra. Amikor mégis adunk, a szuri előtt felhelyezünk egy gyümölcsös ízű érzéstelenítő zselét, amivel elérzéstelenítjük a nyálkahártyát, így a szúrást már nem fogja érezni a gyerkőc. Azonban feszítheti kicsit, ami kellemetlen lehet. A kezelést követően, amíg ki nem megy az érzéstelenítő hatása, kérünk Titeket, figyeljetek, hogy ne egyen, illetve ne harapdálja a száját és a nyelvét. Inni nyugodtan lehet.

A fogakat naponta legalább kétszer kell megmosni. Reggeli után és lefekvés előtt ideális. Amíg a gyerkőcök nem tudnak késsel-villával enni, segítenünk kell nekik a fogmosásban!

A tejfogak sokkal gyorsabban romlásnak indulhatnak, mint a maradófogak, ezért legalább 6 havonta érdemes ellátogatni fogorvoshoz, de a három havonkénti fogorvosi vizit sem túl gyakori, főleg, ha vannak kezelés alatt álló fogacskák.

 

Gyermekfogászati rendelőnk a 13. kerület szívében található, a Dózsa György úti valamint a Göncz Árpád városközpont metrómegálló között félúton, a Dunától nem messze egy új építésű lakópark aljában. A pontos címünk 1138 Budapest, Viza utca. 9-11A, de a bejáratunk a Tom Lantos sétányról érhető el.

Ha autóval jöttök, a Párkány utca 23-nál érdemes parkolnotok, onnan 3 perc sétányira vagyunk.

Amennyiben tömegközlekedéssel érkeztek: a Dózsa György úti metrómegállónál érdemes leszállni, és onnan 10 perc alatt gyalog is itt lehettek, vagy jöhettek egy megállót a 75-ös trolival, amelynek megállójából 5 percre van gyalog a rendelőnk. Ezen kívül érkezhettek 79-es trolival is, akkor pedig a Viza utcai megállónál kell leszállnotok.

 

Rendelőnkben készpénzzel, bankkártyával és egészségpénztári kártyával is kiegyenlíthetitek a számlát. Ha EP kártyával szeretnétek fizetni, érdemes figyelembe venni, hogy a következőket fogadjuk el: TEMPO, ALLIANZ, MKB, IZYS, PRÉMIUM, PATIKA, ÚJPILLÉR, OTP, GENERALI, VASUTAS, VITAMIN.

Kapcsolat

Online bejelentkezés