Fogkőeltávolítás, polírozás

Megalapozzuk az egészséges szájhigiénét, megelőzzük a fogszuvasodást és az ínyproblémákat.

Mosolyogj!
IMG_6309

Miért szükséges gyermekkorban is a fogkőeltávolítás?

A kisgyermekkorban végzett fogkőeltávolítás és fogpolírozás kulcsfontosságú szerepet játszik az egészséges szájhigiénia kialakításában és fenntartásában. Ebben az életszakaszban a gyerekek fogazata különösen fogékony lehet a károsodásra, így a korai és rendszeres fogászati ellátás elengedhetetlen a problémák megelőzéséhez.

 

A fogkő egy lerakódott réteg, amely baktériumokat tartalmaz; ínygyulladást és fogszuvasodást okozhat, ha nem távolítjuk el időben. Kisgyermekek esetében a fogkőeltávolítás segít megőrizni a fogak és az íny egészségét, csökkentve a fogszuvasodás és más szájüregi betegségek kockázatát.

Hogyan zajlik a fogkőeltávolítás?

A Manó Dental gyerekfogászatban szemléltetésként plakkfestést alkalmazunk: egy tabletta segítségével megszínezzük a lerakódott lepedéket, így szabad szemmel is könnyen láthatóvá válik, mely területeket kell alaposabban tisztítani.

A szájhigiénés kezelés közben megszabadítjuk a fogakat a káros fogkőtől, majd fényesre, simává polírozzuk a fogfelszínt. Ezt követően felhívjuk a kis páciensek figyelmét a rendszeres szájápolás fontosságára, majd megtanítjuk őket megfelelően fogat mosni.

IMG_6650
Ebben

az életkorban érdemes elhozni kismanódat