Konzultáció, állapotfelmérés és beszoktatás

Gyermekfogászati állapotfelmérés barátságos környezetben a legkisebb manók fogainak egészségéért.

Mondd, hogy ÁÁÁ
IMG_6311

Bekukkantunk a gyerekszájba

A konzultáció során a doktornéni megismerkedik a gyerekekkel, szülőkkel, kísérőkkel, hogy fel tudja mérni, milyen panasszal érkeztek hozzánk. Mielőtt bármihez hozzákezdenénk, megmutatjuk milyen műszereink vannak, hogy az apró páciens pontosan tudja, nincs mitől tartania amikor elkezdődik a kezelés. Amikor a bizalom megalapozott, a fogacskákat egyenként megvizsgáljuk.  

 

A konzultáció során egy oral kamera segítségével nagy kijelzőn is meg tudjuk mutatni a szülőknek a szabad szemmel alig látható, kezdeti fogszuvasodást is.

 

 A konzultáció végén a gyermekfogorvos részletesen elmagyarázza, mit állapított meg, valamint hogy milyen beavatkozást lát indokoltnak. Ha a szülők úgy döntenek – és maradt elegendő idő a kezelésre – rögtön neki is látunk, ellenkező esetben foglalunk egy mihamarabbi, új időpontot.

Beszoktatás

A gyermekek bizalmának elnyerése a legfontosabb számunkra, ezért igyekszünk őket rögtön a rendelőbe lépéskor elvarázsolni. Az első kép, ami eléjük tárul, egy valódi játszóház játékokkal és mesékkel.  

 

A színes, mosolygós és vidám környezet létrehozásával a biztonságos légkör megteremtése a célunk, ahol igazán otthon érezhetik magukat a kis páciensek. A beszoktatás során a gyerekeknek egyenként megmutogatunk mindent a rendelőben, liftezhetnek egyet a székben, átvesszük a helyes szájápolás minden lépését, végül a sikeres vizsgálatot követően bátorság oklevelet kaphatnak valamint ajándékot is választhatnak. Ezzel a felkészítéssel megalapozzuk a biztonságérzetüket a fogorvosi székben, így nem fognak egész életükben rettegni, amikor fogorvoshoz kell menniük. 

 

Az első vizsgálatot javasolt az első fogak megjelenésekor, de legkésőbb 1 éves korig megejteni, még mielőtt bármilyen probléma kialakulna. Így később, amikor valódban kezelésre lesz szüksége a Manónak, nem fog megijedni az új környezettől.

IMG_6322
Ebben

az életkorban érdemes elhozni kismanódat