Kezelések

GY.I.K.

1 éves korig ajánljuk az első fogászati látogatást. Ekkor teljes szájvizsgálatot tartunk, ahol ellenőrizzük a fogak állapotát, és megbizonyosodunk arról, hogy minden normálisan fejlődik. Emellett megtanítjuk a szülőket arra, hogyan kell gondoskodniuk gyermekeik fogairól, valamint elsajátíthatják a megfelelő fogmosási technikát. Illetve megválaszolunk minden felmerülő kérdést, a gyerkőcök pedig ismerkedhetnek a fogászati rendelővel, megtapasztalhatják milyen beülni a fogorvosi székbe, és jó élményekkel távozhatnak.

Természetesen, sőt, hatalmas támaszt tudnak a szülők nyújtani a gyerkőcöknek a kezelés során. Picik esetében akár együtt is beülhettek a fogorvosi székbe, ezzel is bátorítva őket!

Igen, Dr. Tábori Nóra fogszabályozó szakorvos doktornő szeretettel várja kis pácienseit fogszabályzó kezelésén. Arra kérünk azonban Titeket, hogy az első konzultáció előtt csináltassatok panoráma röntgent, illetve teleröntgent is. Arról, hogy hol érdemes ezeket elkészíteni, kollégáink telefonon segítséget nyújtanak, hívjátok őket bizalommal!

Nem, az esetek nagy részében nincs szükség injekcióra. Amikor mégis adunk, a szuri előtt felhelyezünk egy gyümölcsös ízű érzéstelenítő zselét, amivel elérzéstelenítjük a nyálkahártyát, így a szúrást már nem fogja érezni a gyerkőc. Azonban feszítheti kicsit, ami kellemetlen lehet. A kezelést követően, amíg ki nem megy az érzéstelenítő hatása, kérünk Titeket, figyeljetek, hogy ne egyen, illetve ne harapdálja a száját és a nyelvét. Inni nyugodtan lehet.

A fogakat naponta legalább kétszer kell megmosni. Reggeli után és lefekvés előtt ideális. Amíg a gyerkőcök nem tudnak késsel-villával enni, segítenünk kell nekik a fogmosásban!

A tejfogak sokkal gyorsabban romlásnak indulhatnak, mint a maradófogak, ezért legalább 6 havonta érdemes ellátogatni fogorvoshoz, de a három havonkénti fogorvosi vizit sem túl gyakori, főleg, ha vannak kezelés alatt álló fogacskák.

 

Gyermekfogászati rendelőnk a 13. kerület szívében található, a Dózsa György úti valamint a Göncz Árpád városközpont metrómegálló között félúton, a Dunától nem messze egy új építésű lakópark aljában. A pontos címünk 1138 Budapest, Viza utca. 9-11A, de a bejáratunk a Tom Lantos sétányról érhető el.

Ha autóval jöttök, a Párkány utca 23-nál érdemes parkolnotok, onnan 3 perc sétányira vagyunk.

Amennyiben tömegközlekedéssel érkeztek: a Dózsa György úti metrómegállónál érdemes leszállni, és onnan 10 perc alatt gyalog is itt lehettek, vagy jöhettek egy megállót a 75-ös trolival, amelynek megállójából 5 percre van gyalog a rendelőnk. Ezen kívül érkezhettek 79-es trolival is, akkor pedig a Viza utcai megállónál kell leszállnotok.

 

Rendelőnkben készpénzzel, bankkártyával és egészségpénztári kártyával is kiegyenlíthetitek a számlát. Ha EP kártyával szeretnétek fizetni, érdemes figyelembe venni, hogy a következőket fogadjuk el: TEMPO, ALLIANZ, MKB, IZYS, PRÉMIUM, PATIKA, ÚJPILLÉR, OTP, GENERALI, VASUTAS, VITAMIN.