Trainer készülék

Kényelmes, hatékony megoldás a tökéletes mosolyért. Gyors eredmények a legkisebb manóknak is.

Mosolyogj!
IMG_6342

Mi az a trainer készülék?

A trainerek olyan kényelmes, színes, puha flexibilis anyagból készülő gyakorló/funkciós készülékek, amelyek segítséget nyújtanak kis pácienseinknek állcsontjaik megfelelő irányú fejlődésében és a rossz szokásokról való leszokásban (például az ujjszopásról vagy az évekig tartó cumizásról). 

 

Hatékonyan segít az egyéb parafunkciók felszámolásában is (mint például a szájlégzés, rendellenes nyelési formák, fogcsikorgatás), amelyek meghatározó szerepet játszanak az arc és állcsontok, fogak fejlődésében, harapási és beszédfejlődési rendellenességek kialakulásában.

Hogyan működik a trainer készülék?

A készülék a természetes izomerőt felhasználva megváltoztatja az idegi szabályozást, így a száj körüli izomfunkciók, a nyelv nyugalmi pozíciója és funkció közbeni erőkifejtése, valamint a preferált orrlégzés dinamikus egyensúlyán keresztül befolyásolja az állcsontok fejlődését. Korai alkalmazásával a gyerekek megszokják a helyes rágást és nyelést, javulnak a légzési szokások.

IMG_9115
IMG_5358

A trainer készülék előnyei

Ez a készülék akár 2,5-3 éves kortól alkalmazható, így pici korban már a cumit helyettesítve nagyon könnyen hozzá tudnak szokni a gyerekek a készülékhez, elindítva ezzel az úgynevezett „fogszabályzásukat”,  míg a kivehető készülékes (sokak számára éjszakai fogszabályzósként ismert) kezelést csak kisiskolás korban lehet elkezdeni. A légzés normalizálásával az éjszakai alvás nyugodtabb, pihentetőbb lesz, csökkennek az alváshiány következtében kialakult viselkedési zavarok. A gyermekek agya oxigénben dúsabb levegőt kap, így az iskolai teljesítmény is fokozódik. Jó hatással van a helyes fej- és testtartás kialakulására is.

 

Egy idejekorán elkezdett kezeléssel a gyermekek önképe is egészségesebben alakul (holisztikus szemlélet). A fogakat sorba rendezhetjük vele, a nyelvet helyes pozícióban tartja, és optimálisan működteti a száj körüli izmokat. Gyermek- és felnőttkorban is segíti a meglévő túlzott izomfeszülések feloldását. Megfelelő intenzitású trainer viselésével és a készülékek kornak és harapásnak megfelelő időnkénti lecserélésével elkerülhető lehet a későbbi fogszabályzós kezelés is.

Hány éves kortól alkalmazható a trainer készülék?

A trainer család különböző típusai és méretei lehetővé teszik a különböző eltérések kezelését már kora gyermekkortól egészen serdülőkor végéig. Kicsiknek és nagyobbaknak korosztály és probléma specifikusan egyaránt javasoljuk. 

 

További tájékoztatásért jelentkezzenek be szakorvosunkhoz!

IMG_5373

Milyen eredmény érhető el a trainer készülék használatával?

Ebben

az életkorban érdemes elhozni kismanódat