Icon fogászati kezelés

Mondj búcsút a fehér foltos fogaknak fúrás és fogszövet veszteség nélkül!

Mosolyogj!

Miért vannak fehér foltok a fogakon?

A sima fogfelszínen megjelenő fehér foltok gyakran a szuvasodás első jelei lehetnek. Ennek hátterében leggyakrabban a rögzített fogszabályozó miatti tisztítási nehézség vagy a helytelen fogmosási technika áll.

Mi az az icon kezelés?

Az ICON caries infiltrációs technika a noninvazív, vagyis ártalmatlan, fájdalmatlan kezelések közé tartozik.

 

A kezelés hatásmechanizmusa azon alapul, hogy a kapilláris effektus elv segítségével a kezelendő fogfelszín előkészítése, kondicionálása után egy folyékony, fényre kötő speciális (műgyanta) anyagot juttatunk a fog szuvas/sérült rétegeibe vagy a meggyengült zománc területére (pl foltos fogak esetén), amely ezeket a porózus rétegeket hermetikusan feltölti, lezárja.

 

Az anyagok applikálása után az újonnan „feltöltött, tömött” fogfelszín kidolgozása következik finom polírozó kefékkel és korongokkal. A kezelés végére a kezelt fog fénytörése, színe megegyezővé válhat az egészséges fogéval. 

IMG_7236
IMG_6313

Milyen célból alkalmazható az icon kezelés?

Ezzel az eljárással sikeresen kezelhetők a fluorózis egyes esetei, az elszíneződések, a sérülésekből fakadó zománchibák, a kezdetlegesen szuvas foltok, valamint a rögzített fogszabályzó-kezelés után visszamaradt zománcfelmaródások nyomai.

Hány éves kortól alkalmazható az icon kezelés?

Mivel ez a terápiás módszer kíméletes és esztétikus, valamint nem jár fájdalommal, bátran ajánljuk minden korosztálynak. A kezelés tej és maradó fogakon is elvégezhető.

Az ICON infiltrációs technika a zománc hibák illetve zománc-dentin határig terjedő szuvasodások ellátására lehet hatásos, így a kezelés előtt előzetes állapotfelmérés és pontos diagnózis szükséges. Keressék bizalommal szakorvos specialistánkat!

IMG_6644
Ebben

az életkorban érdemes elhozni kismanódat